Vinets Veldre: Kara gadījumā pirmajiem, iespējams, uzbruks tieši tiltiem, bet kādā tie ir gatavībā!?

© Ekrānšāviņš

„Pirmajiem, iespējams, uzbruks tieši tiltiem, bet kādā tie ir gatavībā!?” TV24 raidījuma „Kārtības rullis” ikmēneša speciālizlaidumā ar aizsardzības ministru piedalīšanos, diskutējot par valsts drošību un aizsardzību militāra apdraudējuma gadījumā, sašutumu pauda bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

„Protams, ir plāni, ir koncepcijas, ir ekseļi, bet velns slēpjas sīkumos. Viens mazs piemērs - Salacgrīvas tilts pār Salacu. Nu jau trīs gadus tas ir remontā, fūres stāv kilometriem. Es skatos, ka tur pat kaut kāda armijas tehnika braukā. Militārā policija nostājas vienā un otrā galā. Bet tilta remontā nenotiek nekas. Es blakus šim tiltam dzīvoju! Tur nekas nenotiek! Nekas!” izbrīnīts ir Vinets Veldre.

Viņš turpina: „Nākamais - Aiviekstes tilts, tieši tas pats, Mēmeles tilts - tieši tas pats, Rucavas tilts - tieši tas pats. Kungi un dāmas, velns slēpjas sīkumos. Vajag ar pildspalvu izvilkt cauri Latvijas kartei un saprast, kur ir šie tilti. Galu galā tiem jau pirmajiem arī, iespējams, uzbruks. Bet kādā tie ir gatavībā!? Mēs nevaram aizbraukt igauņiem palīdzēt un igauņi nevar atbraukt palīdzēt mums!”

Vakar, 28. maijā, VSIA „Latvijas valsts ceļi” pārstāvji plašsaziņas līdzekļus informēja, ka Salacgrīvas tilta pārbūves darbus būvniekam ir jāsāk līdz šī gada 10. jūnijam, savukārt darbi jāpabeidz līdz 2025. gada rudenim. Paredzēts, ka esošo tiltu pilnībā nojauks un tā vietā uzbūvēs jaunu četru laidumu tēraudbetona siju tiltu ar jauniem balstiem un tērauda sijām, bet būvdarbu laikā izbūvēs pagaidu tiltu, lai nodrošinātu satiksmi pār Salacu.

Jau ziņots, ka šā gada 7. maijā valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas sagatavoto priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Latvijā

Pensiju likumā noteikts, ka no nākamā gada pieteikties vecuma pensijai varēs tikai tie pensionēšanās vecumu sasniegušie Latvijas iedzīvotāji, kuru darba stāžs būs vismaz 20 gadi. Nākamgad to senioru īpatsvars, kuri pensiju likuma izmaiņu dēļ nevarēs saņemt vecuma pensiju, jo viņiem nav pietiekams darba stāžs, varētu sasniegt desmit procentus ko kopējā gadā pensionējušos senioru skaita.

Svarīgākais