Puče ironizē: Mūsu prezidenti raujas uz Vatikanu kā traki

© Flickr

Raidījumā “STOPkadri” žurnālists Puče izveidojis ironisku sižetu par mūsu valsts prezidentu aizraušanos ar vizītēm Vatikānā.

“Lai gan mums baznīca ir atdalīta no valsts, mūsu prezidenti raujas uz Vatikānu kā traki, raujas paspiest roku!”, secina A.Puče.

Vatikānā esot ne vien Svētais krēsls, bet arī renesanses laikmeta gleznojumi, greznā Šveices gvarde ar platajām biksēm, un kopumā tas ir tāds skaists tūrisma ceļojums. Izņemot Gunti Ulmani, kurš pāvestu sagaidīja Latvijā, pārējie seši ir izmantojuši šo tūrisma iespēju.

Puče piedāvā nelielus izgriezumus par to, ko pāvests ir sacījis katram no mūsu prezidentiem.

Tā, piemēram, Vaira Vīķe-Freiberga saņēmusi atzinību par viesošanos Maskavā 9.maijā. Valdim Zatleram pāvests esot izrādījis īpašu interesi par ekonomisko situāciju Latvijā un garīgo vērtību lomu mūsu valstī. Raimonds Vējonis no pāvesta Franciska esot saņēmis uzslavu par saviem dzīves principiem.

Pārējie prezidenti izcēlušies ar dāvanām Vatikānam. Bērziņš dāvājis sudraba olu turētāju, Levits 100 sveces, Rinkēvičs - metāla plaketi ar Vecrīgas siluetu un savu parakstu.

“It kā pieauguši cilvēki, bet uzvedās kā bērni! Bet bērni taču vienmēr ir mīlīgi! Tieši tāpēc šīs vizītes uz Vatikānu mēs vienmēr aplūkojam ar sirsnību, ar mīlestību, jo bērni…!” ironiski norāda Armands Puče.