Vinets Veldre: Man ir piedāvājums aizsardzības ministram, bez jebkāda sarkasma

© Elmārs Rudzītis/F64

“Man ir piedāvājums aizsardzības ministram, bez jebkāda sarkasma, izmantot to kapacitāti, kas sistēmā ir, bet stāv neizmantota. Žēl, ka netiek izmantoti admirālis Zeibots, ģenerālis Zeiberts, ģenerālis Ābols. Viņi visi ir ģenerāļu klubā – bijušie NBS komandieri, visi vecie profi,” klāstot par Aizsardzības ministrijas darbību, civilās aizsardzības jomā, pauž bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Veldre uzskata, ka šāda līmeņa speciālisti var ierosināt un dot labus padomus. Viņaprāt, būtu jāuzdod ministrijas parlamentārajam sekretāram reizi mēnesī aicināt šos speciālistus uz sarunu par aktualitātēm.

“Tieši tas pats sakāms par iekšlietu struktūrām - ģenerālis Straume, vēl daži vecie kadri. Arī viņi pensijā bezdarbībā bikses rullē. Kāpēc mēs nenodarbinām viņu intelektuālo potenciālu? Maksājam kaut kādu mazu aldziņu un izmantojam veco kapitālu! Tas būtu tāpat kā konvents universitātēs, piemēram”, pauž Veldre.

Latvijā

Akciju sabiedrības “Balticovo” un tās apakšuzņēmuma SIA “Bovo Gas” 1012 m2 plašajā, praktiski sterilajā angārā sāk ražot biogāzi – gadā 17 000 000 m3, un tuvajā laikā tiks uzstādītas iekārtas, lai gadā sašķidrinātu 7 000 000 m3 pārtikas klases oglekļa dioksīda. Taču tas vēl nav viss – gāzes ražošanas iekārtām un industriāliem trokšņiem pildītā telpa acumirklī spēj pārvērsties par krāšņu koncertzāli, kurā vienotā harmonijā savijas industriālais troksnis, gaismas mūzika, instrumentu un solista balss melodijas.

Svarīgākais