Kreituse: Jaunās reformas rezultātā kā pedagogs zaudēju 60 eiro mēnesī

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Kā pedagogs varu pateikt, ka, nemainoties slodzei, jaunās reformas rezultātā no savas darba samaksas zaudēju 60 eiro mēnesī," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" pastāsta politoloģe Ilga Kreituse.

Runājot par Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) piketu aizvadītajā nedēļā un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) redzējumu par pedagogu slodžu balansēšanu, Kreituse uzsver, ka visa pamatā ir tas, ka valdībai nav naudas un atrisināt jautājumu vēlas ar pedagogu algu samazināšanu.
"Nevajag runāt par balansēšanām, nevajag runāt par to, ka starpbrīdī jāveic mācību darbs. Visas lietas, kas tiek gari skaidrotas un piņķerētas, patiesībā ir pavisam vienkāršas - slodze pieaug, bet alga samazinās," uzskata Kreituse, piebilstot, ka aizskarošs bija premjeres Evikas Siliņas teiktais par algu palielinājumu. "Tādā tonī es klasē ar skolēniem neatļautos runāt, bet te ir cita lieta, par cik simtiem nepieauga premjeres alga? Vajag skatīties arī savstarpējās attiecībās, un tas, ka pedagogi uzstājās priekšvēlēšanu laikā, ir pareizi," saka politoloģe.