Veicinās sabiedrības iesaisti sapulcēs par piesārņojošo darbību atļaujām

© Gints Ivuškāns / F64

Sabiedriskās apspriešanas sapulces par piesārņojošo darbību atļaujām notiks hibrīdformā, paredz šodien valdības pieņemtie grozījumi noteikumos par kārtību, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai.

Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, līdz šim noteikumi nenoteica publiskās apspriešana formu un nebija noteikts, vai sanāksme rīkojama klātienes, neklātienes vai hibrīdformā.

Hibrīdsanāksmes varot sasniegt un nodrošināt plašāku sabiedrības iesaisti, turklāt sabiedrības iesaistes iespēju paplašināšana var nodrošināt arī laika un finansiālo resursu ietaupījumu.

Ar hibrīdformu tiek saprasta tāda sanāksmes forma, kur vienlaikus tiek piedāvātas pilnvērtīgas iespējas piedalīties gan dalībniekiem klātienē, gan arī neklātienē. Tādējādi ļaujot sabiedrības pārstāvjiem izvēlēties sev ērtāko formu.

Operatoram būs jānodrošina, ka sanāksmes dalībnieku rīcībā ir pieejama visa nepieciešamā informācija par sanāksmes norises vietu, laiku un formu, kā arī informācija par pieslēgšanos sanāksmei tiešsaistē.

Noteikumu projekts paredz, ka operatoram ir jābūt pieejamam atbilstošam tehniskam nodrošinājumam.

Svarīgākais