Jau nākamnedēļ piedzīvosim daudz vēsāku laiku

© MN

Meteorologs Jānis Trallis vietnē "X" vēsta, ka jau nākamnedēļ piedzīvosim daudz vēsāku laiku.

"Šobrīd gan GFS, gan ECMWF prognozē, ka no 5.-6.jūnija laiks kļūs krietni vēsāks, ciklona ietekmē iespējams stiprs lietus un brāzmains vējš. Tuvākajās dienās silts un tveicīgs laiks, katru dienu daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes," informē J. Trallis.

Jau ziņots, ka, atmosfēras spiedienam pazeminoties, kā nedēļas vidū, tā arī jūnija pirmajās dienās mākoņu debesīs būs vairāk, lietu varēsim sagaidīt jau daudzviet - nokrišņi galvenokārt būs novērojami diennakts gaišajās stundās. Par spīti lietum, laiks saglabāsies vasarīgi silts - nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zem +12° atzīmes, atsevišķās naktīs pat zem +14°. Dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim.

Latvijā

Lai nodrošinātu sistemātisku un plānotu darbu civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas jomā, kā arī koordinētu un risinātu dažādus starpnozaru jautājumus, kas saistīti ar civilo aizsardzību un katastrofu pārvaldīšanas sistēmu, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzdevusi izveidot Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematisko komiteju.

Svarīgākais