Nils Sakss Konstantinovs nosauc tendenci, kas parādījusies pirmo reizi pasaules vēsturē

© Pixabay

"Pirmo reizi pasaules vēsturē šai paaudzei ir zemāka seksuālā aktivitāte nekā viņu vecākiem, kas ir viens no mūsdienu fenomeniem," TV24 raidījumā "Nacionālo interešu klubs" pastāsta Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs.

"Protams, tas atspēlējas uz jauniešu domām un karjeras izvēlēm. Ļoti daudzi jaunieši, kuri pie manis nāk, noteiktā vecuma vēlas kļūt par jutuberiem, bet, runājot par to, kā jauniešus mācīt pie darba, uzskatu, ka diskusija par darbu būtu jāienes skolā," uzskata Konstantinovs, piebilstot, ka jau skolā ir daudzi darbi, kurus bērni var veikt, līdzīgi kā citās valstīs.
Psihoterapeits arī norāda uz paradoksu, kas novērojams, bet iepriekš nebija izteikts - "meitenes sāk sliktāk uzvesties, tostarp patērēt vairāk alkohola". Konstantinovs tajā redz sakarību ar to, ka zēnu vidū pieaug videospēļu spēlēšanas laiks, "viņi paliek mājās, bet, lai alkoholu lietotu, ir jāiziet ārā no mājas".

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.