Infektoloģe nosauc Covid-19 sindroma simptomus

© Freepik

TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesore un infektoloģe Angelika Krūmiņa skaidro, ka pēc akūtas Covid-19 infekcijas izslimošanas iespējams saskarties ar tā saucamo Covid-19 sindromu.

“Sindroms var apvienot pazīmes, kas var būt nespēks, nogurums, miega traucējumi, tā saucamā smadzeņu migla, kad nevar īsti saprast un koncentrēties darbam. Un tad vēl var būt tā, ka sindroms, kas, es teiktu, ir noguruma sindroms, ir garais kovids, kad var būt tas, ka cilvēks var izjust ilgstoši vājumu, nogurumu, nespēku, dažādus miega traucējumus, šīs neiroloģiskās izpausmes un nereti pat depresiju, sirds un asinsvadu problēmas un arī elpošanas grūtības vairākus mēnešus,” skaidroja infektoloģe.
Krūmiņa neslēpj, ka ar garo kovidu mēdz slimot arī jauni cilvēki, kā arī tādi, kuri bijuši vakcinēti.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.