Rinkēvičam tagad ir foto kā visiem apzinīgiem pilsoņiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tagad ir izpildījis savu pilsoņa pienākumu un tāpat kā visiem citiem īsteniem latviešiem viņam ir foto ziedošā rapša laukā.

Ar fotogrāfijām prezidents ir dalījies "Facebook", rakstot: "Neviens kārtīgs un apzinīgs pilsonis nevar iztikt bez bildēm rapšu laukā. Pienākusi mana kārta. Tā tik ir vasara."

Komentētāji šo ziņu uzņem ar pozitīvām emocijām: "Jā! Kā nu bez rapšiem, ceriņiem tad magonēm....skaista mūsu zeme!"

Ieteikums prezidentam iesaistīties šī jautājuma risināšanā: "Domāju, ka šo jautājumu jākārto valstiskā līmenī. - Rīdziniekiem un citu pilsētu iemītniekiem jau pamatskolas laikā jāorganizē skolas, klašu izbraukumu tūres - fotosesijas rapšos. Citādi var gadīties tik nepieklājīgi kā man, - ka joprojām CV nav šāda svarīga foto."

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais