Ceļu remontdarbi: visvairāk satiksmes ierobežojumu šobrīd ir uz reģionālajiem autoceļiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Būvdarbu sezona valsts autoceļu tīklā arvien aktīvāka, un jau 63 valsts autoceļu posmos ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu dēļ, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Visvairāk darbu un ierobežojumu ir uz reģionālās nozīmes autoceļiem. Būvdarbi notiek piecos valsts galvenās nozīmes autoceļu posmos, 19 posmos - uz reģionālās nozīmes ceļiem, 18 - uz vietējiem autoceļiem, kā arī uz 16 tiltiem vai pārvadiem.

Autovadītāji aicināti ievērot Ceļu satiksmes noteikumus un ceļu satiksmes organizāciju būvdarbu posmos, tajā skaitā pagaidu luksoforu signālus. Iebraucot reversās satiksmes posmā pie sarkanās gaismas, satiksme tiek palēnināta vēl vairāk un pastāv risks izraisīt smagu ceļu satiksmes negadījumu.

Dodoties ceļā, ir vērts iepazīties ar būvdarbu karti "Latvijas valsts ceļu" mājaslapā un plānot papildu laiku ceļam, ja būs jāšķērso remontdarbu posmi.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.