Lielais Stropu ezers būs pārbagāts ar līdakām

© pixabay.com

Lielajā Stropu ezerā Daugavpilī plānots ielaist 33 000 līdaku mazuļu, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Daugavpilī tradicionāli īsteno zivju resursu saglabāšanas un pavairošanas programmu, ielaižot lielākajās un makšķernieku iecienītākajās ūdenstilpēs zivju mazuļus. Arī šogad programma tiks turpināta. Deputāti apstiprināja finansējuma piešķiršanu, lai sadarbībā ar Zemkopības ministrijas Zivju fondu palielinātu kopējos zivju resursus Lielajā Stropu ezerā.

"Zivju resursu pavairošanas projekta īstenošana sniedz lielu ieguldījumu Lielā Stropu ezera ekosistēmas ilgtspējīgā atjaunošanā un bagātināšanā. Katru gadu tiek veikta lielāko pilsētas ūdenstilpju izpēte, kuras rezultāti rāda, kādas zivju sugas un cik daudz nepieciešams pavairot patlaban. Šogad tā ir parastā līdaka, 33 000 mazuļu tiks ielaisti ezerā rudenī," skaidro domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs.

Pēc viņa paustā, pateicoties pavairošanas programmas veiksmīgai īstenošanai, zivju resursi pilsētā kļūst bagātīgāki un kvalitatīvāki. "Daugavpils makšķernieki līdz ar to var baudīt ne vien patīkamu, bet arī raženu atpūtu pie dabas," atzīst Kononovs.

Projekta kopējais finansējums ir 11 180 eiro.

Komunālās saimniecības pārvalde atgādina, ka makšķerēšanas licence ir nepieciešama visā Lielajā Stropu ezerā, izņemot makšķerēšanu no krasta un laivu piestātnēm, kur makšķerēšana atļauta bez licences iegādes.