Divas Eiropas valstis piedāvā Latvijas studentiem stipendijas izglītībai ārzemēs

© pixabay.com

Latvijas studenti var pieteikties stipendijām, lai studētu Itālijā vai Slovākijā 2024./2025.akadēmiskajā gadā, aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).

Itālijas valsts stipendijas tiek piedāvātas studiju kursu un pētniecības vai apmācību programmu pabeigšanai atzītā Itālijas izglītības iestādē, piemēram, maģistra studiju programmā, augstākās izglītības kursos mākslā, mūzikā un dejā, doktorantūras studiju programmā, pētniecības projektiem akadēmiskajā uzraudzībā, kā arī itāļu valodas un kultūras padziļinātajiem kursiem.

Stipendijas pieejamas, lai apmeklētu akadēmiskos kursus uz vietas tikai Itālijas teritorijā. Tām var pieteikties līdz 14.jūnijam. Papildu informācija par stipendijām un pieteikuma anketas pieejamas Itālijas vēstniecības Latvijā tīmekļvietnē.

Savukārt līdz 30.jūnijam var pieteikties Slovākijas valsts stipendijām. Studentiem pieejamas 100 stipendijas 12 000 eiro vērtībā, lai varētu apgūt pilna laika bakalaura vai apvienotās bakalaura un maģistra studijas kādā no Slovākijas augstākās izglītības iestādēm. Stipendiāti trīs gadus saņems 4000 eiro gadā, un viņiem nevajadzēs maksāt mācību maksu. Stipendija nav attiecināma uz maģistra studijām.

Papildus informācija par stipendiju un pieteikuma anketu pieejama VIAA tīmekļvietnē.

Latvijā

Partijas "Progresīvie" izvirzītā Agnese Lāce (P) vērtējama kā piemērota kandidatūra kultūras ministra amatam, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.