Laura Raila laidusi klajā toksiski lipīgu dziesmu

© publicitātes foto

Savdabīgā radošajā tandēmā apvienojušies dziedātāja Laura Raila un Dj plastiC, rezultātā laižot klajā dziesmu “Toksiski” - diezgan lipīgu kompozīciju par sabiedrībā maz apspriestu, tomēr ļoti aktuālu tēmu.

Jaunā dziesma “Toksiski” ir diezgan neraksturīga Lauras Railas pēdējā laikā daiļradei - ļoti sprigans pops ar “dance” elementiem, kuros ir jūtams DJ plastiC nopelns, ritmiska un nudien lipīga kompozīcija. Savukārt klips - te laikam Laura izmantojusi savas jaunās iespējas, jo vokālā pedagoģe kļuvusi arī par ceļojumu aģenti.

“Ja tavā dzīvē ir kāds vai kāda, dēļ kā atkārtoti pārbaudi, vai telefonā nav pienākusi ziņa, cikos viņš pēdējoreiz bijis whatsapp u.tml., tad dziesma “Toksiski” ir priekš tevis!” skaidro Laura. “Un visdrīzāk esi saskāries ar toksiskām attiecībām. Toksika rada daudz un dažādas emocijas, nemanot ieraujot azartā. Labā vai sliktā - tas jāizsecina pašam.”

Īsais stāsts par dziesmas tapšanu. DJ plastiC esot bijis iecerējis rakstīt dziesmu par kādu nejaušu tikšanos uz deju grīdas un aizmiršanos vasaras noskaņās, “bet tad studijā ieradās Laura Raila un nāca ar savām idejām melodiskajā un teksta ziņā.” Abi vienojušies, ka šai dziesmai vēlētos redzēt videoklipu ar dziesmas tekstu, un tā kā Laura tieši tobrīd devusies uz Turciju, tad šādas idejas realizācijai bijis arī pamatojums. Jāpiebilst, ka Laura klipu nofilmējusi un arī samontējusi pati.

„Ar dziesmu “Toksiski” vēlamies vērst uzmanību mentālās veselības jautājumiem un atgādināt par to, ka neesi viens nokļuvis tādā atvarā - tādu mēs esam daudz,” brīdina DJ plastiC. “Pat laimīgākais cilvēks, ja arī viņš tāds izskatās no malas, varbūt ir nokļuvis šādā apburtajā lokā. Galvenais atceries, ja pamanīsi, ka kāda cilvēka rīcība nesaskan ar sacīto un solīto, tad ir tikai viens virziens - soli pa solim jātiek ārā no tā visa.”

„Katra dziesma mūziķiem vairāk vai mazāk nāk no savas pieredzes vai no blakus redzētā,” atzīst dziedātāja Laura Raila. “Novēlu katram atcerēties, ka viņš sev ir svarīgs, un nevienas toksiskas attiecības nav tā vērtas, lai bojātu savu veselību, nervus un garastāvokli. Pēc katras tumsas nāk gaisma. Novēlu dzīvot ar optimismu nākotnē!”

Latvijā

Jāizrauj visas elektroierīces no rozetēm, nedrīkst turēt vaļā logus, metāls pievelk zibeni, jāuzmanās no lodveida zibens – mēs visi jau kopš bērnības esam dzirdējuši dažādus noteikumus, kas jāievēro negaisa laikā. Kuri no tiem ir patiesi, un kuri kļuvuši par mītiem? To skaidro apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums Balcia kopā ar enerģētikas uzņēmuma Energrid ekspertiem.