Blūza festivālā Ropažos uzstāsies nigēriešu zvaigzne Džastina Lī Brauna

© publicitātes foto

Amerikas gaisotne, skaistā Latvijas daba un blūzs – šīs trīs komponentes jau pavisam drīz satiksies vasaras festivālā “R&B Blues Festival”, kas 8. jūnijā notiks Ropažos.

Starptautiskais festivāls “R&B Blues Festival” pulcēs apmeklētājus vēsturiskajā Ropažu parka estrādē, Lielās Juglas krastā. Šis pasākums ir lielākais Blūza mūzikas festivāls Latvijā, kas kopš 2016. gada norisinās Ropažos. Tā organizators ir “Latvian Blues Band” solists Jānis Bukovskis jeb Bux.

Festivāla galvenie viesmākslinieki - Justina Lee Brown no Nigērijas, kā arī Polijas atraktīvā “boogie/blues” apvienība “Boogie Boys”. Džastina Lī Brauna mūsu blūza cienītājiem varētu būt labi pazīstama, jo aptuveni pirms desmit gadiem viņa pāris reizes kopā ar “Latvian Blues Band” uzstājusies klubā “Moonshine”, tāpat kāpusi arī uz Ventspils teātra nama “Jūras vārti” skatuves un pat “Positivus Festival ‘2014” - arī kopā ar “Latvian Blues Band”.

“Latvian Blues Band” uzspēlēs arī paši, bet vēl festivāla īpašo viesu statusā būs Aija Andrejeva & “Very Cool People” ar programmu “Vudstokas renesanse”, kā arī “blues”, “funky” un “soul” meistari “Sugar Sugar”. Festivāla programmu atklās jaunie latvju blūza talanti “The Rollkeys”. Vēl - sadarbībā ar “Amerikāņu auto klubs” festivāla teritorijā norisināsies ASV auto izstāde, kurā ikvienam būs iespēja aplūkot īpašos spēkratus, kā arī darbosies bērnu atrakciju zona, lai vecāki varētu mazliet brīvāk iejusties “R&B Blues Festival” gaisotnē.

Latvijā

Darbam "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā Nacionālā apvienība (NA) izvirzījusi Jāni Vitenbergu (NA), "Apvienotais saraksts" Andri Kulbergu (AS) un "Latvijas pirmajā vietā" Kristapu Krištopanu (LPV).