Satiksmes ministrija autopārvadātājiem labas ziņas nesola

© MN

Esošajā ģeopolitiskajā situācijā starptautisko autopārvadājumu nozare ir spiesta rēķināties ar dažādiem sarežģījumiem, ko ietekmē karadarbība Ukrainā, terorisms, nekontrolēta migrācija, kiberdraudi un hibrīddraudi, aģentūrai LETA atzīmēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji, komentējot kravas automašīnu rindas uz Latvijas austrumu robežas.

SM norādīja, ka reģionā ir slēgti atsevišķi robežpunkti, kā arī notiek pastiprināta kontrole, lai novērstu iespējamos sankciju pārkāpumus vai apiešanas mēģinājumus, tādējādi veidojas kravas automašīnu rindas uz Latvijas austrumu robežas. Šāda situācija robežšķērsošanas vietās ir nemainīga jau vairākus mēnešus.

Ministrijā arī atzīmēja, ka Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu robežšķērsošanas vietās rindās stāv gan ES, gan citu valstu pārvadātāji.

Attiecīgi SM norāda, ka patlaban starptautisko autopārvadājumu nozare ir spiesta rēķināties ar dažādiem sarežģījumiem ģeopolitiskās situācijas dēļ.

LETA jau ziņoja, ka pēdējā laikā palielinājušās kravas automašīnu rindas uz Latvijas austrumu robežas. Arī sociālajos tīklos vietējie norāda, ka rindas ir garas un apgrūtina arī vietējo satiksmi.

Svarīgākais