Latvijā saglabājas senās mājsaimniecību tradīcijas

© pixabay.com

Latvijā 47% mājsaimniecību zem viena jumta mīt vairākas paaudzes, aģentūru LETA informēja mājokļu attīstītāja "Bonava Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Aptaujā noskaidrots, ka 65% aptaujāto tā ir labprātīga izvēle, un biežāk uz to norāda vīrieši (79% vīriešu un 55% sieviešu). Izteikti pozitīvi to vērtē 24%, un par vairāku paaudžu kopdzīvi lielākoties priecājas respondenti vecuma grupā virs 50 gadiem.

Vairāk nekā puse jeb 58% aptaujāto kā būtisku iemeslu kopdzīvei ar vecākām un jaunākām paaudzēm min iespēju ietaupīt resursus. Vēl 55% atzīst, ka tā ir vieglāk saimniekot - pieskatīt bērnus, gatavot ēst, uzkopt māju. Lielāko ieguvumu "Top 3" noslēdz mīļums, atbalsts un iespēja mācīties vienam no otra, ko izjūt 35% iedzīvotāju.

Savukārt kā galveno šķērsli harmoniskai kopdzīvei 69% aptaujāto min atšķirīgus ieradumus, vajadzības un ikdienas ritmus, bet vēl 66% - atšķirīgus viedokļus par ikdienas situācijām, saimniekošanu, noteikumiem, atbildību un pienākumiem. Uz to biežāk norāda sievietes nekā vīrieši.

Aptauju veikusi pētījumu kompānija "Norstat" 2024.gada aprīlī, aptaujājot 1009 Latvijas iedzīvotājus 18-74 gadu vecumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.