“Renault” vadītājs Ludzas novadā 2,46 promiļu reibumā mēģina aizbēgt no likumsargiem

© Aivars Ķesteris / F64

Aizvadītajā svētdienā, 19. maijā, Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotāja par “Renault” markas automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies alkohola reibumā.

Likumsargi, reaģējot uz saņemto informāciju, Ludzas novadā, Vecslabadā pamanīja minēto transportlīdzekli. Taču automašīnas “Renault” vadītājs palielināja braukšanas ātrumu un uzsāka bēgšanu.

Aizturot pārkāpēju likumsargi konstatēja, ka pie stūres sēdies kāds 1974. gadā dzimis vīrietis būdams 2,46 promiļu reibumā. Bēgšanas laikā vadītājs pārkāpa virkni citus ceļu satiksmes noteikumus un kopumā tika sastādīti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Neskatoties uz to, ka vadītājs šādi rīkojoties ir apdraudējis citus ceļu satiksmes dalībniekus, viņš pakļāva dzīvības briesmām arī trīs pasažierus, kuri bēgšanas brīdī atradās viņa vadītajā transportlīdzeklī, kā arī pasažieri nebija piesprādzējušies ar drošības jostām.

Par minētajiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka vairākus administratīvā pārkāpuma procesus, bet par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas, proti, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Izsakām pateicību iedzīvotājam, kurš informēja par personu, kurš alkohola reibumā vadīja automašīnu, tādējādi pasargājot cilvēkus no, iespējams, traģiskām sekām ko varēja izraisīt pārgalvīgs braucējs.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Svarīgākais