Šovakar uz Grobiņu vedīs 270 tonnas smagu kravu, vilcēja un treilera kopējais garums būs gandrīz 45 metri; iespējami sastrēgumi

© Depositphotos

Šovakar no Liepājas ostas uz topošo sinhrono kompensatoru staciju Grobiņas pagasta Ārēs vedīs negabarīta kravu – 270 tonnas smagu ģeneratoru, ziņo "liepajniekiem.lv".

Autovadītājiem jāņem vērā, ka laikā no pulksten 21 līdz vieniem naktī uz šosejas A9 būs jāpalaiž garām garais treileris un var veidoties sastrēgumi.

Kravu pavadīs Valsts policija. Vilcēja un treilera kopējais garums būs gandrīz 45 metri, treilerim ir 22 asis, lai izlīdzinātu slodzi.

Kravas izmēri varbūt nav tik iespaidīgi - platums ir 4,4 metri, augstums - 4,7 metri, taču kopējais svars kopā ar transportlīdzekli ir 384 tonnas.

Taisnos posmos vilcējs varēšot sasniegt ātrumu 30 kilometri stundā, taču transportlīdzeklis lēni veiks izgriešanos no ostas uz Oskara Kalpaka ielu, kā arī kustību Pulvera ielas rotācijas aplī.

Digital Matter icon

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais