Līvu laukumā piketē pret EP priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Aptuveni 100 cilvēki Rīgā, Līvu laukumā, piketē pret Eiropas parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā, novēroja aģentūra LETA.

Piketētāju vidū ir vairāki "Nacionālā apvienības" deputāti.

Piketētajiem rokās ir plakāti, kuros pausts aicinājums "ļaut krieviem domāt latviski" un pārliecība, ka "divas valodas rada divas frontes". Sanākušie arī dzied latviešu tautas dziesmas, rībina bungas un skandina "Latvija! Latvija!".

Piketētāji aicina ievērot Satversmi un ir pret "Krievijas valodu". Vēsturniece Kristīne Jarinovska uzrunā pauda pārliecību, ka krievu valoda Latvijā nav mazākumtautību valoda, bet "federatīvas idejas un okupācijas idejas daļa". Savukārt citi protestanti uzsvēra to, ka latviešiem pašiem ir jāparāda savai valstij, ka vēlas šeit vairāk dzirdēt latviešu valodu.

Piketa laikā aptuveni pieci piketētāji devās iekšā ēkā, kurā atrodas Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) birojs.

LETA jau vēstīja, ka šodien Rīgā, Līvu laukumā, notiks pikets pret EP priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pikets pašvaldībā pieteikts no plkst.13 līdz 15. Mītiņu pieteikusi kāda privātpersona.

Līdzīgs protests notika pagājušajā nedēļā, kad pie SEPLP biroja saistībā ar gaidāmajām priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā piedalījušies aptuveni desmit cilvēki.

Svarīgākais