Šonedēļ Latvijā gaidāms ļoti karsts laiks

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šonedēļ saglabāsies silts laiks, palaikam uzlīs, dažviet arī dārdēs pērkons, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien un trešdien laiks būs lielākoties saulains un sauss, vienīgi valsts dienvidu daļā mākoņu būs vairāk - tur palaikam uzlīs, iespējams arī būs novērojams kāds pērkona negaiss. Dominējošais būs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas brīžiem kļūs brāzmains. Naktīs un dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgi kā pirmdien, vienīgi naktī uz trešdienu dažviet termometra stabiņš noslīdēs līdz +7° atzīmei.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Vietām sagaidāms lietus, un pastāv pērkona negaisu iespējamība - nedēļas otrajā pusē nokrišņi galvenokārt sagaidāmi valsts rietumu daļā. Saglabājoties siltajai gaisa masai no dienvidiem, naktīs nebūs vēsāk par +10°, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +21…+26°.

Latvijā

Ņemot vērā ierobežotās iespējas pieprasīt papildu finansējumu nākamā gada budžetā ierastajām nozaru ministriju prioritātēm, labklājības ministrs Uldis Augulis cenšas pamatot, kāpēc pensiju un ģimenes pabalstu palielināšana ir saistīta ar valsts drošību.

Svarīgākais