Autobraucējiem, kas pārvietojas pa Jelgavas šoseju, jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Sākas seguma atjaunošanas darbi Jelgavas šosejas posmā no Jaunolaines līdz Rīgai, tāpēc braucējiem, kas pārvietojas virzienā uz Rīgu, ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Remontdarbu posmā brauktuvē, kas ved Rīgas virzienā, ieviests ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā (km/h), bet būvdarbu vietā - 50 km/h. Maksimālās satiksmes stundās satiksme var būt palēnināta un autovadītājiem, iebraucot Rīgā pa Jelgavas šoseju, jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā.

Kopumā patlaban valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 58 posmos, un autobraucējiem, šķērsojot šos posmus, ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Kā norāda LVC, ilgākais laiks ceļā, ar ko jārēķinās, šķērsojot būvdarbu vietu, ir 45 minūtes. Šāds laiks nepieciešams, braucot pa Vidzemes šoseju no pagrieziena uz Cēsīm līdz Rīdzenei, braucot pa autoceļu Ventspils-Kolka (P124) posmā pie Ventspils un pa autoceļu Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) posmā no Umurgas līdz Iesalkājai.

Autovadītāji tiek aicināti pirms došanās ceļā ieskatīties LVC interneta mājaslapā atrodamajā interaktīvajā kartē, kur pieejama informācija par aktuālajiem satiksmes ierobežojumiem uz valsts autoceļiem.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.