Laika apstākļi jaunnedēļ: gaiss iesils līdz +26 grādiem

© F64

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies anticiklona ietekme un laiks būs silts - daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 grādu atzīmei, citviet pat līdz +25- +26 grādiem, bet atsevišķās dienās sagaidāms arī lietus, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pirmdienas naktī un no rīta vietām austrumos gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss. Dienas laikā daudzviet gaidāms lietus, pērkona negaiss, arī vējš pieņemsies spēkā, taču gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim.

Arī nedēļas otrajā pusē atsevišķās dienās Latvijas teritoriju skars lietus mākoņi, tomēr nokrišņu sadalījums būs nevienmērīgs.

Dienas vidū ultravioletās radiācijas indekss sasniegs vidēju līmeni. LVĢMC aicina būt piesardzīgiem, kā arī nav vēlams dienas vidū ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.