Īsi pirms "Credo" 50 gadu jubilejas mūžībā devies kādreizējais grupas vokālists

© Depositphotos

Grupa "CREDO" šajās dienās ar koncerttūri svin 50 gadu jubileju. Grupas pirmsākumi meklējami 1974. gadā, kad skolasbiedri Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins uzsāka kopīgus mēģinājumus.

Septiņdesmitajos gados grupa daudz koncertēja, tomēr lielākus panākumus tā guva 1979. gadā, iegūstot pirmo vietu Liepājas "Padomju estrādes mūzikas festivālā". Tajā pašā gadā "Credo" pievienojās solists Guntis Veits un sākās sadarbība ar Raimondu Paulu.

Pirms nedēļas, īsi pirms grupas 50. dzimšanas dienas, mūžībā devās "Credo" kādreizējais vokālists Guntis Tilgalis. Viņa balss "Credo" skanēja no 1978. gada līdz 1981. gadam.

"Guntis bija mūziķis un mākslinieks, talantīgs, apdāvināts, vispusīgs cilvēks. Sirsnīgs, ar labu humora izjūtu; dažkārt viņš mācēja uzmundrināt, pasakot arī kaut ko no tā saucamā "melnā humora", taču vienmēr trāpīgi un asprātīgi," sociālajā vietnē "Facebook" raksta viņa talanta cienītāja.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.