Murjāņu sporta ģimnāzijai steidzami nepieciešami teju 600 000 eiro

© Romāns Kokšarovs/F64

Steidzamiem darbiem un vajadzībām Murjāņu sporta ģimnāzijā nepieciešami 589 543 eiro, liecina izglītības iestādes un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie dati, kas piektdien prezentēti Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē.

Ar izglītības iestādes stāvokli un vajadzībām deputāti iepazīstināti klātienē. IZM skaidro, ka sēdē aktualizēts telpu tehniskais stāvoklis, sadarbības uzlabošana ar sporta federācijām, sadarbības veidošana ar augstākās izglītības iestādēm, kā arī citi jautājumi. Tostarp secināts, ka jāmeklē veidi, kādos izglītības iestāde varētu pretendēt uz Eiropas Savienības fondu atbalstu.

IZM dati liecina, ka šogad valsts piešķirtais finansējums skolai ir 2,876 miljoni eiro. Taču vienlaikus steidzamām investīcijām izglītības iestādei nepieciešami 589 543 eiro.

Tostarp 120 000 eiro vajadzīgi sporta inventāra iegādei, tikpat - divu astoņvietīgu autobusu pirkšanai. Darbinieku veselības apdrošināšanai nepieciešami 80 000 eiro. Ieguldījumi nepieciešami arī apkures sistēmas uzlabošanai, volejbola sporta zāles apgaismojuma rekonstrukcijai un citiem steidzamiem darbiem.

Vēl gandrīz 302 945 eiro nepieciešami mazāk steidzamiem darbiem, piemēram, sporta manēžas remontam, stadiona elektroinstalācijas uzlabošanai, datoru iegādei.

Pašlaik Tiesību aktu portālā saskaņošanas procesā atrodas Ministru kabineta noteikumu projekts "Murjāņu sporta ģimnāzijas publisko maksas pakalpojumu cenrādis". Plānots, ka tā spēkā stāšanās ļaus ģimnāzijai palielināt pašu ieņēmumus.

Murjāņu sporta ģimnāzija ir vienīgā valsts dibināta vispārējās izglītības un sporta izglītības iestāde, kas atrodas IZM pakļautībā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.