Saistībā ar plānoto akciju izslēgšanu no tirgus "Latvijas gāzei" piemērots uzraudzības statuss

© Dmitrijs Suļžics / F64

Biržas "Nasdaq Riga" valde piektdien piemērojusi uzraudzības statusu AS "Latvijas gāze", ņemot vērā "Latvijas gāzes" paziņojumu par kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu 19. jūnijā, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par "Latvijas gāzes" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, liecina biržas "Nasdaq Riga" paziņojums.

"Latvijas gāzei" uzraudzības statuss tiek piemērots atbilstoši "Nasdaq Riga" noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos", kas nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tuvāko sešu mēnešu laikā plānotas darbības, kuru rezultātā emitenta finanšu instrumenti tiktu izslēgti no regulētā tirgus.

Tāpat arī uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

LETA jau ziņoja, ka AS "Latvijas gāze" akcionāri sapulcē 19. jūnijā lems par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

"Latvijas gāzes" pārstāve Anastasija Petere aģentūrai LETA sacīja, ka akciju izslēgšana no regulētā tirgus ir akcionāru, nevis "Latvijas gāzes" lēmums, un līdz akcionāru sapulcei plašāku skaidrojumu par to ir grūti sniegt.

Vienlaikus tiks lemts par "Latvijas gāzes" akciju konversiju, statūtiem jaunā redakcijā un centrālo vērtspapīru depozitāriju, kurā iegrāmatot akcijas.

Tāpat plānots lemt par 2023. gada pārskata apstiprināšanu un zaudējumu segšanu. Jau ziņots, ka uzņēmums pērn cietis 56,911 miljonu eiro zaudējumus.

Darba kārtībā ir arī zvērināta revidenta ievēlēšana un atlīdzības noteikšana, kā arī atlīdzības noteikšana iepriekšējam "Latvijas gāzes" padomes loceklim.

Akcionāru sapulce norisināsies Vagonu ielā 20, Rīgā, plkst. 10.

Svarīgākais