Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ceturtdien, 16. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 20 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 1801 cilvēks.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus, tai skaitā:

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai ieceļošanas atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas, vienam Baltkrievijas un pieciem Ukrainas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - diviem Lietuvas, vienam Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Indijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām - diviem Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Uzbekistānas un vienam Latvijas pilsonim.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais