Dailes teātra iestudējumu "Rotkho" izrādīs Milānā

© Oksana Džadana/f64

tālijā, Milānas Pikolo teātri, no šodienas līdz sestdienai būs skatāms Dailes teātra iestudējums "Rotkho", aģentūru LETA informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Dailes teātris ar izrādi "Rotkho" divas reizes gada laikā ar viesizrādēm ir pabijis "Onassis Stegi" centrā Atēnās. Iestudējums izrādīts arī Parīzes Odeona teātrī.

Vārpiņa norāda, ka nākamās viesizrādes iecerētas Vīnē, tiek plānotas viesizrādes Londonā, kā arī noris sarunas par izrādēm Ņujorkā un Monreālā.

Izrādes režisors Lukašs Tvarkovskis ir viens no jaunās paaudzes režisoriem Eiropā. Viņš atgriezīsies Dailes teātrī 2025.gada pavasarī, lai kopā ar savu komandu un Dailes teātra aktieriem iestudētu savu nākamo izrādi Dailes teātrī. Tas iecerēts kā starptautisks projekts sadarbībā ar vairākiem ārzemju kopproducentiem, bet galvenais partneris būs teātra festivāls "Ruhrtriennale". Pirmizrāde paredzēta festivāla laikā Vācijā 2025.gada rudenī.

Izrāde "Rotkho" ir novērtēta ar vairākām "Spēlmaņu nakts" 2021./2022.gada sezonas balvām. Tā atzīta par gada lielās formas izrādi, gada režisora laurus plūca Tvarkovskis, Fabjēns Ledē balvu ieguva kā gada vizuālā tēla autors, savukārt Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa saņēma balvu kā gada aktrise otrā plāna lomā.

Izrādes māklinieks un scenogrāfs Ledē un kostīmu māksliniece Svenja Gasena saņēma Polijas skatuves dizaina un kostīmu festivāla "Scena w Budowie" galveno "Golden Pocket" balvu par "Rotkho" scenogrāfiju un kostīmiem.