Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem pieejams atbalsts kiberdrošības uzlabošanai

© pixabay.com

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) atklātā projektu atlasē saņēmusi 11 projektu iesniegumus mazo un vidējo uzņēmumu kiberdrošības uzlabošanai, aģentūru LETA informēja CFLA.

Latvijas uzņēmējiem ir pieejams Kiberdrošības kompetenču kopienas finansējums mazo un vidējo saimnieciskās darbības veicēju kiberdrošības transformācijas īstenošanai.

Pašreiz pieprasītais atbalsta finansējums ir 519 000 eiro.
Pieci no projektiem ir ar pētniecisku ievirzi, savukārt seši - tehnisko risinājumu ieviešanas projekti. Projektos kopā plānotās investīcijas ar privāto līdzfinansējumu ir 1,039 miljoni eiro, Kiberdrošības kompetenču kopienas finansējuma daļa - 519 634 eiro.

Ņemot vērā, ka grantiem pieejams viens miljons eiro, finansējums ir pietiekams visu atbalsta programmas nosacījumiem atbilstošo projektu apstiprināšanai.

Kā ziņots, Aizsardzības ministrijas izstrādātā Eiropas Savienības (ES) atbalsta programma paredz veicināt uzņēmumu kiberdrošības pārveidi, atvieglojot piekļuvi inovatīviem kiberdrošības risinājumiem, un stiprināt to kibernoturību.

Pieejamais granta apmērs uzņēmumam ir no 20 000 līdz 60 000 eiro, finansējot pusi no attiecināmajām projekta izmaksām, kas saistītas, piemēram, ar inovatīvu kiberdrošības pētījumu izstrādi, tehnoloģisko risinājumu pilotprojektu veikšanu, kiberdrošības tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu, kapacitātes stiprināšanas aktivitātēm.

Projektu iesniegumus CFLA pieņēma līdz šā gada 14.maijam, savukārt projektu īstenošanu varēs veikt līdz 2025.gada 30.aprīlim.