LMT saviem klientiem izplata steidzamu brīdinājumu

© MN

Valsts policija, valsts iestādes, dažādi uzņēmumi nepaguruši ziņo par krāpnieku mēģinājumiem no iedzīvotājiem izkrāpt naudu. Šobrīd aktivizējušies krāpnieki, kas savās darbībās izmanto LMT vārdu.

Latvijas vadošais mobilo sakaru operators LMT brīdina, ka aktivizējušies krāpnieki, kas, izmantojot LMT vārdu, zvana un sūta ziņas (īsziņas, "iMessage", "WhatsApp" utt.) ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai.

Vairāki klienti saņēmuši ziņu ar šādu tekstu: “LMT : Jusu abonements ir apturets, ludzu, atjaunojiet to, izmantojot: saite”.

“Vēlamies vērst ikviena lietotāja uzmanību uz to, ka LMT nekad nesūta šādas ziņas. Mēs bez klienta pieprasījuma nesūtīsim ziņu ar pievienotu saiti, kas ved uz interneta lapu klienta personas datu ievadīšanai. Aicinām būt piesardzīgiem, ja pamanāt, ka pievienotā saite satur ciparus, aizdomīgas zīmes un vārdus. Tāpat uzsveram, ka klientiem ziņas sūtām latviešu valodā (ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm), tādēļ esiet uzmanīgi, ja saņemat īsziņu ar daudzām gramatikas kļūdām. Nereti krāpnieki izmanto uzņēmuma nosaukumu, kas ir līdzīgs oriģinālam, bet nedaudz pārveidots,” saka LMT Privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte.

Viņa aicina LMT klientus domāt kritiski, neatvērt aizdomīgas saites un šaubu gadījumā pirms jebkādu darbību veikšanas vērsties pie LMT klientu konsultantiem, rakstot info@lmt.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80768076.

Svarīgākais