Skolās būs veselīgas pārtikas aparāti

Vairākās Latvijas skolās drīzumā tiks ieviesti veselīgas pārtikas aparāti. Viena no pirmajām skolām, kurā šāds aparāts būs, ir Teikas vidusskola, kur tas sāks darboties jau nākamnedēļ.

Pēc Sabiedrības veselības aģentūras 2008. gadā veiktā pētījuma datiem Rīgā 33% pirmās klases zēnu un 20% meiteņu ir liekā ķermeņa masa, tai skaitā aptaukošanās. Mazkustīgs dzīvesveids, skolās tik viegli nopērkamā organismam neveselīgā, kalorijām pārbagātā pārtika, skolēnu vājās zināšanas par veselīgu uzturu - galvenie iemesli, kādēļ pirmklasnieku vidū ir tik daudz bērnu ar lieku ķermeņa masu, liecina SVA pētījuma dati. Lai sniegtu skolēniem plašākas izvēles iespējas un veicinātu veselīgu ēšanas paradumu veidošanos skolās, Teikas vidusskolā tiks atklāts pirmais skolām paredzētais veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparāts. Tuvākajā laikā šādus aparātus plānots ieviest arī vairākās citās Rīgas skolās, perspektīvā arī citur Latvijā.

Projekta iniciatori ir uzņēmums Go Food. Pirms šāda veida aparātu ieviešanas skolās veselīgo ēdamlietu pašapkalpošanās aparātu uzņēmums rūpīgi izsvēra piedāvājamo produktu klāstu un izveidoja sadarbību ar vairākiem Latvijā zināmiem ražotājiem, ņemot vērā to produktu izcelsmi un uzturvērtību. Pašapkalpošanās aparātos būs iespēja iegādāties daudziem zināmu ražotāju produktus: Danone jogurtus Actimel, Activia un biezpiena sieriņu Danonki, svaigus Go Food burkānus un dabīgās sulas, kā arī AXA graudaugu batoniņus Active & Fit.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais