Atbalsta regulāru gaisa pārvadājumu uzsākšanu starp Latviju un Mongoliju

© Pixabay

Valdība otrdien atbalstīja nolīguma parakstīšanu par gaisa satiksmi starp Latviju un Mongoliju.

Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotais likumprojekts paredz, ka nolīguma noslēgšana izveidos tiesisku pamatu regulāru gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Mongoliju.

Tāpat valdība pilnvaroja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku, politisko direktoru Andžeju Viļumsonu parakstīt nolīgumu. Pēc tam, kad nolīgums ar Mongoliju būs parakstīts, tas būs jāapstiprina Saeimā.

Nolīgums noteiks Latvijas un Mongolijas aviokompāniju tiesības, regulāro gaisa pārvadājumu sākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kādi būs jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Mongoliju.

Vienlaikus nolīgums arī paredzēs nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.

Patlaban starp Latviju un Mongoliju nav noslēgts divpusējs nolīgums par gaisa satiksmi. Jauni nolīgumi tiek slēgti, lai paplašinātu regulāro lidojumu maršrutu tīklu.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.