Par vairāk nekā 650 000 eiro Zemessardzes vajadzībām pārbūvēs objektu Cesvainē

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Valdība otrdien atbalstīja 662 672 eiro piešķiršanu no Aizsardzības ministrijas budžeta Madonas novada pašvaldībai, lai nodrošinātu Zemessardzei nepieciešama objekta pārbūvi Cesvainē.

Nauda paredzēta pārbūves darbiem, tai skaitā būvuzraudzībai, autoruzraudzībai un tehniskās dokumentācijas sagatavošanas izmaksu segšanai. Būve atrodas Cesvainē, Rīgas ielā 4. Publiski pieejamā informācija liecina, ka šajā adresē atradusies internātpamatskola un sociālais dienests.

Saeimā 2023.gadā pieņemtā Valsts aizsardzības koncepcija paredz, ka pakāpeniski tiks attīstīta Zemessardzes bataljonu infrastruktūra, lai nodrošinātu decentralizētu NBS uzdevumu izpildi un apgādi.

Ievērojot minēto, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību ir nolemts, ka Cesvainē tiks izveidota Zemessardzes 26.kājnieku bataljona vajadzībām atbilstoša infrastruktūra.

Latvijā

Šī gada 3. jūlija rītā Latvijas–Baltkrievijas robežas Silenes robežapsardzības nodaļas atbildības teritorijā robežsargi konstatēja 32 personas, kas atradās Baltkrievijas pusē un pārvietojoties gar žogu, centās nelikumīgi šķērsot valsts robežu. Šīs personas tika brīdinātas par to, ka robežas šķērsošana ārpus oficiālajām robežšķērsošanas vietām ir aizliegta. Līdzīga situācija tika fiksēta arī netālu no Pāternieku robežkontroles punkta, kur tika konstatētas 10 personas, kas meklēja vietu, caur kuru nelikumīgi ieceļot Latvijā.

Svarīgākais