Ūdens līmenis Daugavā turpina paaugstināties

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis par sešiem līdz 11 centimetriem cēlies Amatā un Daugavas augštecē pie Veļižas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Savukārt Salacā un Mūsā aizvadītajā diennaktī bijušas nelielas ūdens līmeņa svārstības. Pārsvarā upēs turpinājās ūdens līmeņu pazemināšanās ar intensitāti Daugavā 5-32 cm, Aiviekstē 1-5 cm, Gaujā 5-25 cm, Lielupē un Mēmelē 4-28 cm, Ventā, Abavā un Bārtā 11-17 cm diennaktī. Applūdušas ir Daugavas palienes Daugavpils - Līvānu posmā, Aiviekstes, kā arī Gaujas palienes pie Valmieras un Carnikavas. Lielā Jugla pie Zaķiem atgriezusies savā gultnē.

Aizvadītajā diennaktī pārsvarā upēs turpinājās ūdens līmeņa pazemināšanās - Daugavā ūdens līmenis pazeminājies par pieciem līdz 32 centimetriem, Aiviekstē - par vienu līdz pieciem centimetriem, Gaujā - pieciem līdz 25 centimetriem, Lielupē un Mēmelē - četriem līdz 28 centimetriem, Ventā, Abavā un Bārtā - 11 līdz 17 centimetriem diennaktī.

Kā prognozē hidrologi, tuvākajās dienās upēs pārsvarā turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās.

Arī ūdens temperatūra paaugstinās - Vidzemes upēs ūdens temperatūra šorīt bija no plus 3 līdz plus 6 grādiem, Latgales upēs - plus 4 līdz plus 8 grādi, Kurzemes upēs - plus 5 līdz plus 8 grādi, bet Zemgales upēs ūdens temperatūra ir no plus 6 līdz plus 9 grādiem.

Svarīgākais