Mirusi ilggadēja izglītības darbiniece

© pixabay.com

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, aģentūru LETA informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Grebska dzimusi 1950.gada 7.augustā Pilskalnes pagasta Skružos. 1968.gadā pēc Neretas vidusskolas absolvēšanas viņa strādājusi Vīgantes pamatskolā, Jēkabpils pionieru namā, bet 1973.gadā darbu sāka Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā par pionieru vadītāju, ārpusklases darba organizatori. 1981.gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti, bet no 1986.gada līdz 2020.gadam bijusi vidusskolas direktore.

Grebska vadījusi arī Neretas novada skolu direktoru metodisko apvienību, reģionālo jaunrades centru un reģionālo pieaugušo izglītības centru, aktīvi, radoši un atbildīgi darbojoties Augstākās izglītības padomes sastāvā, Latvijas Inteliģences apvienības valdē, LIVA un citur. No 1998.gada līdz 2000.gadam Laima Grebska ir bijusi arī LIVA prezidente.

Viņa aktīvi iesaistījusies novada sabiedriskajā dzīvē. Bijusi Neretas novada domes deputāte, ar iniciatīvu darbojusies finanšu, kultūras, izglītības un sporta komitejās. Aktīvi piedalījusies Neretas kultūras pasākumu organizēšanā un vadīšanā, vadījusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas un Neretas pagasta tautisko deju kolektīvus, kuri regulāri piedalījušies novada un valsts deju svētkos.

Tāpat Grebska bijusi iniciatore Pasaules latviešu ģimeņu 3x3 nometņu organizēšanā Neretā.

Par ieguldījumu izglītībā un sabiedrisko darbu Grebska saņēmusi gan atzinības apliecinājumus, gan apbalvojumus. 2002.gadā - Ministru kabineta balva, 2008.gadā valsts augstākais apbalvojums - Atzinības krusts, 2023.gadā - Draudzīgā Aicinājuma fonda balva par mūža ieguldījumu izglītībā.

Izvadīšana notiks 18.maijā plkst.12 no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas uz Ķišķu kapsētu.

Latvijā

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Svarīgākais