Veselības ministrs: Esošajā situācijā nevaram atļauties taupīt uz prioritātēm

© Ģirts Ozoliņš/MN

Esošajā situācija nevaram atļauties taupīt uz prioritātēm - drošību, tai skaitā veselības sistēmas noturību, pauž veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Politiķis gan norādīja, ka finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) iezīmēto risku nevar ignorēt. Aprīļa nogalē izskanēja, ka nākamā gada budžetā pašlaik iezīmējas iztrūkums jeb "negatīva fiskālā telpa" 275 miljonu eiro apmērā.

"Kā viens no risinājumiem ir likuma grozījumi, kas ļautu strukturālo deficītu palielināt līdz 1%, līdz ar to nākamgad negatīvo fiskālo telpu varētu samazināt. Tas koalīcijā jau guvis atbalstu. Arī finanšu ministrs ir paudis cerību, ka pie optimistiska scenārija valsts var nonākt arī pie neitrālas fiskālās telpas 2025.gadā," sacīja Abu Meri.

Viņš norādīja, ka Veselības ministrija šogad ir uzsākusi nozīmīgas ilgtermiņa pārmaiņas veselības aprūpē tām ir nepieciešama pēctecība. Tāpat ministrija solījusi ārstniecības personālam atalgojuma ilgtspējīgu pieaugumu.

"Esmu optimists, bet es pilnībā paļaujos uz nozares spēju konstruktīvi vienoties par prioritātēm," atzina veselības ministrs.

Svarīgākais