Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Klētnieks: Tas, ka valsts pērk obligācijas, nav nekāda "airBaltic" glābšana

© Flickr

"Mēs vienkārši palīdzam jau esošam un pelnošam uzņēmumam attīstīties," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" Satiksmes ministra padomnieks (P) Edgars Klētnieks.

Komentējot plānoto "airBaltic" obligāciju iegādi, Klētnieks raidījumā uzsver, ka uzņēmums "airBaltic" attīstās un finanšu rādītāji ir ļoti labi. "Ja skatās uz šī gada pirmo ceturksni, ir aplēses, ka "airBaltic" ieņēmumi bijuši 132 miljoni eiro un, ja mēs salīdzinām ar obligāciju pirkšanu pa 136 miljoniem eiro, mēs redzam, ka ieņēmumos uzņēmums tik pat daudz jau dabū," saka Klētnieks.
"Mums, kā valstij ir svarīgi, ka ne tikai drošības aspektā, bet arī ekonomiski mūsu aviolīnija ir spēcīga. Latvijas aviācijas eksports gadā ir 880 miljoni gadā, "airBaltic" gada laikā ir jau 400 miljonus nomaksājis nodokļos, līdz ar to, tas, ka valsts pērk "airBaltic" obligācijas, nav nekāda glābšana," uzskata Klētnieks.
Padomnieks uzsver, ka no investoru viedokļa tas, ka Latvijai ir sava nacionālā aviokompānija, kurai ir 70 tiešie lidojumu galapunkti, var būt izšķirošs moments. Kā arī Latvijai sava aviokompānija ir jāaizstāv un ar to ir jāpelna.
(Skaties no 3:06 min)