Dzērumā pieķertais Ēlertes padomnieks negrasās atkāpties

Kultūras ministres Sarmītes Ēlertes (Vienotība) padomnieku sabiedrisko attiecību jautājumos Andri Saulīti, braucot ar velosipēdu, piecos no rīta Rīgas centrā, apstādinājusi policija.

Tobrīd viņš bijis stiprā alkohola reibumā, ziņo Kivi TV. Mikroblogu vietnē S. Ēlertes padomnieks līdzās viņa lietotājvārdam – slysts [slaists] ieguvis arī veloalkoholiķa titulu.

«Ja cilvēks ir iedzēris, tas ir bīstami ne tikai apkārtējiem, bet viņš arī apdraud savu dzīvību. Viņam būs fiksētais sods – 120 latu. Šādu sodu piemēro, ja vadītājs ir pieķerts reibumā virs pusotras promiles,» raidījumam vēsta ceļu policists.

A. Saulītis Neatkarīgajai stāsta, ka ir izdarījis secinājumus: «Es nemēģināju lietas izmeklēšanu ietekmēt ar savu amatu, tāpat arī nebēgu no policijas un savu vainu atzīstu. (..) šeit ir jautājums, ko vēlas sabiedrība. Vai suns iekoda cilvēkam vai cilvēks iekoda sunim. Es nevēlos būt slavens suns.» A. Saulītis savulaik bijis televīzijas žurnālista Jāņa Dombura uzņēmuma darbinieks, tad apmēram trīs mēnešus darbojies laikraksta Diena interneta portālā, līdz pērn viņu pirms vēlēšanu kampaņas uzsākšanas uzrunājusi S. Ēlerte. «Es nebiju iepriekš tieši padots S. Ēlertei, jo tolaik lielākoties strādāju ar Sanitu Upleju, » piebilst kultūras ministres padomnieks.

Latvijā

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais