Arī Jūrmalā rīko Spodrības mēnesi

Jūrmalas pilsētas dome, gatavojoties kūrorta vasaras sezonas atklāšanai, kas ar krāšņiem pasākumiem plānota 14. maijā, no 15. aprīļa līdz 15. maijam izsludina Spodrības mēnesi.

Lai nodrošinātu pilsētas sakopšanu, pašvaldība aicina iedzīvotājus, uzņēmumus, iestādes un organizācijas piedalīties pilsētas sakopšanas un labiekārtošanas darbos, sakopjot savu īpašumu. Pilsētas dome Spodrības mēneša laikā pēc iepriekš saskaņota grafika bez maksas izvedīs lielgabarīta atkritumus no Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju privātīpašumiem.

Pašvaldība jau sākusi pilsētas sakopšanas darbus. Līdzekļu taupīšanas nolūkā tajos iesaistīti arī darba praktizēšanas programmas 100 latu stipendiāti, kas uzkopj zaļo zonu gar ielu malām, slauka ietves un gājēju celiņus pašvaldības teritorijā, kā arī savāc atkritumus pilsētas mežos un kāpu zonā.

Līdz mēneša beigām pludmalē tiks savākti jūras izmeši, izskalotie zari un koki, un sadzīves atkritumi, un pēc tam pludmale visā garumā tiks tīrīta katru dienu. Visas izejas uz pludmali tiks attīrītas no ziemā sanestajām smiltīm un savākti sadzīves atkritumi. Sākoties pludmales sezonai, ar 1. maiju pludmalē tiks izvietoti soli, 15. maijā pludmalē tiks izvietotas 47 jaunas pārģērbšanās kabīnes, atkritumu konteineri un tualetes.

Pilsētas parkos un skvēros tiek uzkopti zālieni un celiņi, izzāģēti ziemā nokaltušie koku zari un krūmi, sākta ziemā bojāto zālienu atjaunošana un daudzgadīgo puķu dobju sakopšana. Horna dārzā un citviet pilsētas apstādījumos jau iestādītas pavasara puķes un uzdīgušas narcises.

Lielās talkas dienā Jūrmalas dome aicinājusi piedalīties visus iedzīvotājus. Pašvaldība kopā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņiem, Sociālās integrācijas valsts aģentūras darbiniekiem un apzaļumošanas uzņēmumu „JLD” plāno ierīkot jaunus puķu stādījumus, kas priecēs jūrmalniekus un pilsētas viesus. Lielās talkas dienā kāpu zonā tiks stādītas arī priedītes.

Aktīvi strādājot un aicinot piedalīties Spodrības mēnesī arī pilsētas iedzīvotājus, uzņēmumus un iestādes, pilsētas dome līdz kūrorta vasaras sezonas sākumam plāno sakopt un labiekārtot pilsētas vidi, lai Jūrmalā būtu patīkami dzīvot un atpūsties gan pašiem pilsētas iedzīvotājiem, gan uzturēties viesiem.