Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Rosina pastiprināt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskai partijai

© Pixabay

Juridiskā komisijā atkārtoti skatīs Tieslietu ministrijas (TM) iesniegto ierosinājumu grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas vadītājs Andrejs Judins (JV).

To paredzēts skatīt otrdien, 30.aprīlī. Tā solās būt piepildīta komisijas sēde, jo plānots spriest arī par dziļviltojumu izmantošanas priekšvēlēšanu laikā kriminalizēšanu.

Judins jau paudis atbalstu šiem grozījumiem attiecībā uz nelikumīgajiem ziedojumiem partijai, tomēr Juridiskajā komisijā lielākā daļa iepriekš šajā jautājumā balsoja pret vai arī atturējās.

Politiķis atkārtoti apvaicājies kolēģiem, un deputātu vairākums uzskata, ka jāatgriežas pie jautājuma par kriminālatbildības pastiprināšanu par nelikumīgu finansējumu.

Vairāki parlamentārieši iepriekš balsojumā atturējušies, jo viņiem bija vajadzīgs laiks, lai iepazītos ar piedāvājumu un konsultētos ar frakcijas biedriem, skaidroja Judins.

Jautājums par šiem grozījumiem iepriekš ticis aktualizēts arī Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?".

Kā ziņots, Saeimas Juridiskajā komisijā sacīja ģenerālprokurors Juris Stukāns pauda viedokli, ka kriminālatbildībai par nelikumīgu finansējumu partijām jāiestājas jau no pirmā centa, jo neviens nelikumīgi iegūts cents nav jāizmanto iekļūšanai Saeimā.