Latvija vēlas aktivizēt ekonomisko un kultūras sadarbību ar Brazīliju

Šodien Rīgā notika otrās Latvijas un Brazīlijas politiskās konsultācijas, kurā mūsu valsts pauda ieinteresētību aktivizēt ekonomisko un kultūras sadarbību pušu starpā, informēja Ārlietu ministrijas Preses centra nodaļā.

Ņemot vērā, ka Latvijas prioritāte trešajā Eiropas Savienības (ES) un Brazīlijas samitā, kas notika 6.oktobrī Stokholmā, bija īstermiņa vīzu atcelšanas līguma noslēgšana starp Eiropas Kopienu un Brazīliju, Latvijas puse novērtēja samita laikā panākto progresu. Vienlaicīgi tika norādīts, ka pusēm jāturpina darbs, lai līgums stātos spēkā un Latvijas, Igaunijas, Maltas un Kipras pilsoņi tūrisma un biznesa nolūkos varētu ieceļot Brazīlijā bez vīzas.

Konsultāciju laikā tika pārrunātas iespējas diversificēt ekonomisko sadarbību un attīstīt tiešus biznesa kontaktus starp Latviju un Brazīliju, īpaši vēršot uzmanību uz tranzīta un loģistikas pakalpojumiem, kā arī sadarbību informācijas un komunikāciju tehnoloģiju sektorā.

Brazīlijā dzīvo lielākā latviešu kopiena Latīņamerikā, tādēļ plānots, ka 2010.gadā, kad aprit nozīmīga jubileja, kopš pirmie izceļotāji no Latvijas apmetās uz dzīvi Brazīlijā, to varētu pieminēt ar abpusējiem kultūras pasākumiem.

Tāpat konsultāciju laikā Brazīlijas un Latvijas delegācijas pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, sadarbību starp ES un Brazīliju, kā arī apmainījās ar viedokļiem par starptautiski aktuāliem jautājumiem.

Latvijas puse apsveica brazīliešu delegāciju ar iespēju organizēt vasaras olimpiskās spēlēs Riodeženeiro 2016.gadā un Pasaules kausu futbolā 2014.gadā.

Svarīgākais