Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Jātnieku federācijā pēdējā laikā valda pamatīgas ķildas un nesaprašanās

© Ekrānšāviņš

Līdz Olimpiskajām spēlēm palikušas mazāk nekā 100 dienas un šis būs simtais gads kopš Latvijas karogs plīvo Olimpiskajās spēlēs. Turklāt Latvijas Olimpiskās komiteja svin savu 102.dzimšanas dienu un par godu šiem visiem zīmīgajiem datumiem, Rīgā atklāta Parīzes Olimpiskā sportistu siena. Startam šovasar Parīzes Olimpiskajās spēlēs gatavojas arī Latvijas labākais konkūrists Kristaps Neretnieks. Prieks par viņa panākumiem, jo Jāšanas sports pie mums ir gana elitārs sporta veids. Tikmēr pašā Jātnieku federācijā pēdējā laikā valda pamatīgas ķildas un nesaprašanās, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Par pamatīgām nesaskaņām Latvijas Jātnieku federācijā skaļākas runas sākās pirms pāris mēnešiem. Puse federācijas dalībnieku pārmeta vadībai pārāk ilgu atrašanos amatā, finanšu necaurspīdīgumu un stagnāciju. Iekšējo opozicionāru priekšgalā bija arī olimpietis Kristaps Neretnieks

Neretnieka ieskatā federācijas darbība nekādi nav bijusi vērsta uz attīstību un lai situāciju mainītu, organizācijai nepieciešama jauna vadība. Tad nu saspīlējuma atrisināšanai tika sasaukta federācijas biedru sapulce. Tā norisinājās visai vētraini, notika arī prezidenta ārkārtas vēlēšanas, taču pārmaiņas nenotika un viss palika tāpat kā līdz šim. Jaunajos amatos ievēlētie vadītāji problēmas nesaskata.

Pārmetumu uzskaitījums federācijas vadībai tikai pieaug - piemēram, šī gada pirmajos trīs mēnešos Jātnieku federācijā uzņemti 30 jauni biedri, no kuriem pusei vispār neesot saistības ar jātnieku sportu, proti, starp jaunajiem biedriem ir uzņēmums, kas tirgo sieviešu zeķubikses, un firma, kas nodarbojas ar būvgružu konteineru nomu.

Bet kā šie strīdi ietekmēs mūsu sportistu tuvākos startus, izceļot titulēto Kristapu Neretnieku, kurš šovasar dosies uz Olimpiskajām spēlēm? Kas notiks ar jātnieku sporta attīstību - iespējams pārmaiņas būs pēc pusotra gada, kad tiks vēlēts jauns federācijas prezidents. Esošais jau ir pateicis, ka uz nākamo termiņu vairs nekandidēs.

Vairāk skaties video!