Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Divi latvieši kļūst par Eiropas čempioniem dambretē

© pixabay.com

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans un Jānis Āriņš aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).

Eiropas junioru un Eiropas veterānu čempionāti norisinājās trijās disciplīnās - ar klasisko laika kontroli, ātrās dambretes laika kontroli un ātrspēles laika kontroli.

Kripans junioru čempionātā (līdz 27 gadu vecumam) izcīnīja zelta medaļu disciplīnā ar klasisko laika kontroli un sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli, bet ātrspēles sacensībās tika pie bronzas godalgas. Savukārt Ričards Osītis ātrspēles sacensībās izcīnīja sudraba medaļu.

Tikmēr Eiropas veterānu čempionātā pārstāvēja Latviju pārstāvēja trīs dambretisti - Jānis Āriņš, Jānis Lelis un Viktors Mateiko.

Āriņš, kurš 60 gadus un vecāku sportistu vecuma grupā ātrspēles sacensībās kļuva par Eiropas veterānu čempionu, ātrajā dambretē izcīnīja vicečempiona titulu, bet sacensībās ar klasisko laika kontroli izcīnīja trešo vietu. Tikmēr Lelis 60 gadus un vecāku sportistu vecuma grupā visās trīs disciplīnās kļuva par Eiropas veterānu vicečempionu.