Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

IZM meklē jaunu darbinieku, solot vairāk nekā 3000 eiro lielu algu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) līdz 7.maijam aicina pieteikties uz Sporta departamenta direktora amata vietu, liecina paziņojums IZM mājaslapā.

Galvenie Sporta departamenta direktora pienākumi būs nodrošināt sporta politikas izstrādi, organizēt un koordinēt tās īstenošanu, Latvijas nacionālo pozīciju projektu Eiropas Savienības jautājumos izstrādi sporta jomā, politikas veidošanas un ieviešanas procesa analīzi, kā arī ieteikumu izstrādi tās pilnveidošanai.

Tāpat direktoram būs jāpārstāv ministrija un tās intereses starptautiskajās organizācijās, institūcijās, darba grupās, komisijās un sanāksmes atbilstoši amata kompetencei, kā arī jānodrošina savlaicīgu un kvalitatīvu departamenta uzdevumu izpildi.

Pretendentiem jābūt augstākai akadēmiskai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākai izglītībai, kā arī darba pieredzei vadošā amatā vismaz trīs gadi. Kandidātiem jābūt darba pieredzei sporta nozarē vai saistītajās nozarēs, piemēram, sabiedrības veselības jomā, kā arī sadarbībā ar profesionālajām asociācijām, sociālajiem partneriem, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām.

Kandidātiem jābūt arī pieredzei budžeta un finanšu plānošanā, kā arī tiesību aktu projektu vai attīstības plānošanas dokumentu projektu izstrādē un virzībā. Vēlams, lai kandidātiem būtu arī pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā, valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā attiecīgā vai līdzvērtīgā jomā, kā arī starptautiska pieredze sporta nozarē.

Tāpat pretendentiem jāpiemīt zināšanām par Latvijas sporta nozares organizatorisko pārvaldības struktūru, sporta organizāciju darbības, finanšu un budžeta vadības principiem, kā arī politikas plānošanas dokumentu analīzi un izstrādi, tiesību aktu projektu izstrādi un virzību pieņemšanai Ministru kabinetā vai Saeimā, kā arī finansēšanas pamatprincipiem, Eiropas Savienības nostādnēm sporta jomā. Kandidātiem jāpārzina angļu valoda tādā līmenī, kas ļauj amata pienākumu izpildē sazināties, izmantot dokumentus un literatūru darbības jomā.

Sporta departamenta direktora atalgojums paredzēts no 3478 līdz 3784 eiro pirms nodokļu nomaksas atbilstoši amatam noteiktajai mēnešalgu grupai un kritēriju izvērtējumam.

Ar amata prasībām un iesniedzamajiem dokumentiem pretendenti var iepazīties IZM tīmekļa vietnē.

IZM konkursu uz Sporta departamenta direktora amatu izsludināja vēl pagājušā gada jūnijā, pēc tam, kad amatu pameta ilggadējais tā vadītājs Edgars Severs. Toreiz par Sporta departamenta vadītāju tika izraudzīts bijušais Daugavpils olimpiskā centra vadītājs Vladimirs Šteinbergs, taču pusgadu vēlāk viņš pameta darbu ministrijā.

Šobrīd Sporta departamenta direktora pienākumus pilda Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.