Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Rusiņa lieta: Tiek meklēts viņa līķis

© VP

Pirms gada 16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš. Šīs nedēļas nogalē plaši policijas un brīvprātīgo spēki meklēja Rusiņa līķi gan mežā, gan Aiviekstes upē, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Rusiņš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Rusiņam bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par to, ka viņš nepilda lēmumu par aizsardzību pret vardarbību.

Rusiņu pēc slepkavības policijai nav izdevies aizturēt, bet vienlaikus nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Valsts policijā uzsver, ka Rusiņa meklēšanā iesaistīti labākie izmeklētāji. Viena no versijām ir par pašnāvību.

Un šosestdien atkal notika plaši apkārtnes pārmeklēšanas darbi, iesaistot arī koledžas audzēkņus un bezvests.lv speciālistus. Rusiņa līķi meklē gan mežā, gan upē, jo Ļaudona, kur viņš pameta auto pēc slepkavības, ir pie Aiviekstes.

"Ir pamats uzskatīt, ka viņš nav starp dzīvajiem, un mēs atsākām plaša mēroga meklēšanas pasākumus," norādīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Pārbaudes rezultātā Ģenerālprokuratūrā arī sākti divi kriminālprocesi, tajā skaitā par Rusiņa iespējami izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem - vajāšanu un draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesa bojājumu - pret cietušo tirdzniecības centra "Sēlija" stāvlaukumā. Minētajos kriminālprocesos izmeklēšanu veic Valsts policija.