Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Juris Žagars par Kariņu: Žēl, ka muļķīgas kļūdas dēļ zaudējam tik spēcīgu politiķi

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Kariņš bija vai ir viens no labākajiem Latvijas politiķiem pēdējā laika Latvijas vēsturē," TV24 raidījumā "Nedēļa. Post Scriptum" saka Dailes teātra direktors, aktieris, uzņēmējs, Cēsu novada domes deputāts (JV) Juris Žagars. 

Komentējot bijušā premjera Krišjaņa Kariņa lidojumu skandālu, Žagars pauž skumju sajūtu. "Kariņš ilgi vadījis valdību, viņa zināšanas un pieredze ir liela pievienotā vērtība. Darbs Eiropas Parlamentā, atpazīstamība, valodu zināšanas. Reti kuram politiķim piemīt šadas īpašības. Kariņš pilnīgi noteikti varēja būt viens no vislabākajiem ārlietu ministriem pēc Rinkēviča," uzsver Žagars.

"Kad tāds politiķis tiek izsists no spēles triviāla iemesla dēļ, kas, protams, ir kļūda, par to nav šaubas, bet cilvēki kļūdās. Iespējams, viņš kļūdījās, viņa birojs kļūdījās. Turīgā Rietumeiropas valstī 200 000 eiro lidojumiem nebūtu nekas liels, bet tajā pašā laikā britu parlamentā ir parlamentārieši, kas zaudē savu vietu, jo ar parlamenta kredītkarti nopērk kaķim barību. Tā politikā diemžēl ir, ka paklūp uz sīkumiem. Žēl, ka muļķīgas kļūdas dēļ zaudējam tik spēcīgu politiķi," savas domas raidījumā pauž Žagars.