Latvijas iedzīvotāji steidz mācīties vācu valodu

Pēdējo mēnešu laikā krasi pieaugusi iedzīvotāju interese par vācu valodas apguvi. Valodas centra Berlitz speciālisti secina, ka tas notiek tādēļ, jo Latvijas iedzīvotāji plāno doties peļņā uz Vāciju pēc darba tirgus atvēršanas maijā.

Berlitz valodas centra eksperti atzīst, ka aizbraucēju vidū būs kvalificēti savas jomas eksperti, kas saskata Vācijā daudz lielākas atalgojuma iespējas savā profesijā nekā Latvijā.

Saskaņā ar Berlitz datiem, iedzīvotāju vēlme mācīties vācu valodu pieaugusi par 100% salīdzinājumā ar pērno gadu, kļūstot par otru populārāko valodu centrā apgūto svešvalodu. Pēdējo mēnešu laikā Berlitz ir novērojama interesanta tendence – vairāki klienti, kas iepriekš uzsākuši angļu valodas mācības, nomaina to pret vācu valodas apguvi.

Inga Zeide, Berlitz centra Latvijā direktore: "Vācu valoda ir trešā zināmākā svešvaloda Latvijā pēc krievu un angļu valodām, kas skaidrojams ar to, ka padomju gados to apguva kā svešvalodu skolā. Tāpēc tikai loģiski, ka līdz ar darba tirgus atvēršanu Vācijā un ņemot vērā ekonomisko krīzi Īrijā un Lielbritānijā, daļa iedzīvotāju, kuri runā vācu valodā, vēlēsies doties peļņā uz Vāciju. Šo tendenci mēs izjūtam arī Berlitz valodu centrā, jo pieaug interesentu skaits, kas agrāk ir apguvuši vācu valodu un šobrīd vēlas atsvaidzināt savas zināšanas vai tās apgūt padziļināti."

Pēdējā laikā pastiprināta interese izjūtama no Vācijas mediju puses, kas aktīvi interesējas par iespējamiem iebraucējiem no Baltijas valstīm pēc tirgus atvēršanas šī gada 1.maijā.

Inga Zeide: "Pēdējā mēneša laikā Berlitz valodu centrā ir vērsušies jau vairāki žurnālisti no Vācijas, lūdzot raksturot potenciālos aizbraucējus no Latvijas, kas šobrīd valodu centrā apgūst vācu valodu un gatavojas aizbraukšanai. Jāmin, ka liela daļa šo iedzīvotāju strādā kvalificētu darbu un saskata iespējas pēc darba tirgus atvēršanas strādāt Vācijā par daudz augstāku samaksu, nekā par līdzīgu darbu saņem tepat Latvijā. Mūsu klientu vidū ir ļoti dažādu profesiju pārstāvji no valsts un privātā sektora."

Svarīgākais