Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: No suņu audzētavas izņemtos suņus tirgos par četriem eiro gabalā

© Oksana Džadana / F64

“360TV ZIŅneši” turpina sekot līdzi Lieldeviņzares suņu stāstam – tiek noskaidrots, ka no audzētavas izņemtos dzīvniekus iztirgos kā bezšķirnes, un tas nozīmē, ka teju par baltu velti.

Bet kāpēc tā nolemts, ja audzētavas saimniece suņus tirgoja ar ciltsrakstiem kā tīršķirnes un cena varēja būt pat 800 eiro?

No Lieldeviņzares audzētavas izņemtos 105 suņus pārdos par 4 eiro gabalā. Par šādu summu suņus novērtējusi Nodrošinājuma valsts aģentūra, balstoties uz tai pieejamiem dokumentiem. Priekšroka suņus izpirkt būs patversmēm, kas šobrīd par šiem sunīšiem rūpējas.

Suņi tiek pārdoti kā bezšķirnes - kaut arī līdzīgi korgijam, bet tie noteikti nav šķirnes suņi. Ziņnešu uzrunātās patversmes atklāj, ka esot gatavas izpirkt Lieldeviņzares suņus. Ja to nedarīs, tad Nodrošinājuma valsts aģentūra suņus var realizēt izsolē un tad jaunos īpašniekus nav iespējams izvērtēt - suņus iegūs vairāksolītājs.

Tomēr dzīvnieku patversmi “Mežavairogi” pārsteidz šāds suņu novērtējums. Tā nupat izpirkusi nobadinātu suni - teju skeletu - par 3 eiro un bezšķirnes kazas, kuras nevar pārot, par 74 eiro, kas turklāt ir virs tirgus cenas.

Iespējams, arī suņu saimniece tiesāsies, lai dzīvniekus atgūtu. Bet, ja suņi būs realizēti, kā tas būs iespējams?