Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Papildus piešķir vairāk nekā 100 tūkstošus eiro Latvijas-Baltkrievijas robežas apsardzībai

© Kaspars Krafts / F64

Valdība otrdien atbalstīja 107 637 eiro pārdalīšanu, lai Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm segtu izdevumus saistībā ar pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma īstenošanu uz robežas ar Baltkrieviju.

Nauda nepieciešama, lai samaksātu par virsstundu darbu, izmaksātu piemaksas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, par nozīmīgu ieguldījumu attiecīgās institūcijas stratēģisko mērķu sasniegšanā, segtu izdevumus par degvielas iegādi, kā arī lai segtu patvēruma meklētāju uztura un dienas naudai paredzētos izdevumus.

Palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no 13.marta līdz 12.septembrim atkal ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. Savukārt 2022.gadā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, bet 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.