Sabremzē policijas auto iepirkumu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pieņēmis lēmumu aizliegt Nodrošinājuma valsts aģentūrai (NVA) slēgt auto nomas līgumu Valsts policijas vajadzībām un atcelt konkursa nolikuma tehniskajā specifikācijā noteiktās prasības attiecībā uz dzinēja darba tilpumu visiem automobiļiem.

Tas nozīmē, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) paspārnē esošajai NVA ir divas iespējas – pārsūdzēt IUB lēmumu un gaidīt, kad tiesa izskatīs iesniegumu, vai arī ņemt vērā norādījumus un tos izlabot, lai turpinātu konkursu.

"Pasūtītājam ir jāizpilda šīs prasības un jāpagarina konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš vismaz par 24 dienām, kā tas ir noteikts likumā," Neatkarīgajai uzsver IUB vadītājs Andrejs Tiknuss.

Sūdzību par NVA iepirkumu bija iesniedzis ne tikai ar Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas (Vienotība) vīru Jāni Āboltiņu saistītais uzņēmums Mūsa motors, bet arī Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija. "Šo pretenziju mēs nevaram izskatīt, jo to iesniedza nevis piegādātājs, bet tas, kas aizstāv piegādātāju intereses – sabiedriska organizācija," norāda A. Tiknuss. Viņš apgalvo, ka tagad NVA būs jāveic izmaiņas specifikācijās, lai atceltu daļu prasību, un tas nozīmē, ka sākotnēji prognozētais policijas auto piedāvājumu iesniegšanas datums 20. aprīlis tiks pārcelts vismaz par mēnesi. NVA veiks izmaiņas kon-kursa nolikuma tehniskajā specifikācijā.

Jau ziņots, ka šis iepirkums ir vērienīgs ar tam paredzēto finansējumu – aptuveni trim miljoniem latu gadā, par kuriem policijas vajadzībām paredzēts nomāt aptuveni 700 automašīnu.

Svarīgākais