Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"Altum" plāno paziņot, kas pārvaldīs tā izaugsmes stadijas kapitāla fondu 24,8 miljonu eiro apmērā

© Dmitrijs Suļžics / F64

AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") aprīlī plāno paziņot uzvarētāju izaugsmes stadijas kapitāla fonda pārvaldnieka iepirkumā, aģentūra LETA noskaidroja "Altum".

Patlaban vēl notiek pretendentu izvērtēšana.

Iepirkumā izraudzītais fonda pārvaldnieks veiks investīcijas gan Latvijā, gan arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs 24,8 miljonu eiro apmērā izaugsmes stadijas uzņēmumos, kas jau darbojas un strādā ar peļņu.

Savukārt iepirkums par sākuma stadijas fondu pārvaldnieku, kuram bija jāveic investīcijas 12,4 miljonu eiro apmērā sākuma stadijas uzņēmumos, tika pārtraukts bez rezultāta, jo tajā pieteicās tikai viens pretendents. Lēmums par jaunu iepirkumu patlaban nav pieņemts.

Papildus katram fondam būs jāpiesaista arī privātās investīcijas vismaz 40% apjomā no kopējā fondu kapitāla.

Abu fondu pārvaldnieku iepirkumi tika izsludināti pērn decembrī un tajos bija paredzēts ieguldīt 37,2 miljonu eiro publisko finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem.

"Altum" iepriekš informēja, ka jaunajā Eiropas fondu finansējuma periodā kopējais kapitāla investīciju apjoms uzņēmumos būs 93 miljoni eiro. Kopā ar fondu piesaistīto privāto finansējumu uzņēmumiem būs pieejami vairāk nekā 110 miljoni eiro.

Fondu pārvaldnieka atlases iepirkumā varēja pieteikties līdz 29.februārim.